Hundägarutbildning

En av brukshundklubbens uppgifter är att arrangera kurser för hundägare. Som medlem i brukshundklubben har du möjlighet att ta del av vårat kursutbud, med välutbildade instruktörer och med genomtänkta upplägg. Medlemsskapet innebär att vi inte betalar moms på kursverksamheten och kan därför hålla låga kursavgifter. Här kan du läsa mer om SBK's policy och utbildningstanke riktad till hundägare: 

SBK om hundkurser

På den här sidan anslås vilka hundägarutbildningskurser som planeras av Umeå brukshundklubb. 

Välkomna!

Valpkurser

De valpkurser vi erbjuder innehåller den grundläggande kunskap som en hundägare behöver ha för att kunna uppfostra sin hund till att bli allmänlydig. Det handlar om relationen med hunden, förstå vem hunden är, hur hunden lär sig, inlärning av olika allmänlydnadsmoment, lagar och förordningar och annat. Det är hundägaren som ska lära sig att träna hunden och det är förstås bäst om utbildningen börjar så tidigt som möjligt i hundens liv.

- Valpkurs start 10/9. Läs mer HÄRKURSEN ÄR FULLTECKNAD

- Valpkurs nr II med start 23/9: läs mer HÄR KURSEN ÄR FULLTECKNAD

Allmänlydnadskurser

Det tar tid innan en hund är väluppfostrad och allmänlydig. Det kräver mognad att klara alla störningar som finns i samhället. Hunden behöver många träningstillfällen tills den blir vuxen och stabil. Allmänlydnad är också en färskvara som fordrar övning under hela hundens liv. I vårat kurser får du lära dig metoder för att skapa en bra relation med din hund och fungerande tillvaro hemma och ute i samhället.

- Allmänlydnadskurs 26/9 Läs mer HÄR - Kursen är fulltecknad

Öppna träningar, miljöträning och hundmöten
Under hösten/vintern 2019 kommer vi fortsätta vi erbjuda hundmötesträning och miljö/störningsträning i Loboohallen. Det är öppna tillfällen utan instruktör där vi tar gemensamt ansvar för att hjälpa varandra och skapa säkra och bra förutsättningar. Ingen föranmälan krävs, men alla som deltar betalar en avgift på 50 KR.
Svenska brukshundsklubbens satsning UPP och HOPPA - Sund med hund. Läs mer HÄRTräna hela familjen med hunden - få diplom!
Den 27/10 har vi prova på cirkelträning för hela familjen, barn vuxna och hund. Behövs inga förkunskaper! Träna innan och få diplom den 27/10!

Cirkelträning för tävlingsekipaget
Kurs på fem tillfällen för dig som vill ge goda fysiska förutsättningar för att bli ett vinnande tävlingsekipage. Börjar den 8/10. 
Läs och anmäl HÄR
Dogathlon
Öppna tillfällen för terränglöpning med hund. Löpningen är på motionsnivå och alternerar på olika platser. 
Läs mer HÄR
Ċ
Eva Wikström,
1 juni 2019 01:00
Comments