Kursverksamhet‎ > ‎

Kurs i Tävlingslydnad och Brukslydnad augusti 2014

 
Vi trotsar semester och sommarvärmen och välkomnar till kurs!
 
Kurs i tävlingslydnad & brukslydnad

med Mariah Andersson

 

fredag 15 augusti – söndag 17 augusti 2014
på Umeå Brukshundklubb, Ön

 

Ett samarrangemang mellan Studiefrämjandet & Lydnadsgruppen på UBHK

 

 

Ännu en gång bjuder vi upp den duktiga och omtyckta instruktören Mariah Andersson till en kurs i tävlingslydnad och brukslydnad. Denna gång har vi vässat upplägget ytterligare för att vi ska kunna utveckla oss och våra färdigheter som tävlingsekipage. Som vanligt blandar vi praktisk träning, förevisning med hund samt teoretiska genomgångar.

 

Under kursens gång kommer vi att fokusera lite extra på tre viktiga områden när man tränar för tävling; Belöningsträning, Helhetsträning samt Störnings- och Stadgeträning, se bifogad kursplan nedan. Vi kommer också, som vanligt, att ge utrymme för deltagande ekipage att få enskild hjälp med moment som man själv väljer ut. Målet med kursen är att deltagarna ska få verktyg för att förbättra sin egen träning och bättre kunna utbilda sin hund och nå framgångar på tävlingsplanen.

 

Delta med hund - FULLT

Antalet platser med hund är begränsat till åtta ekipage med inriktning tävlingslydnad eller brukslydnad. För att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursen vill vi att hund och förare ska ha viss tävlingserfarenhet. Därför gäller följande förkunskapskrav;

 

-        Kursen är i första hand öppen för medlem och tävlande för UBHK med hund som är minst uppflyttad till klass två Lydnad eller lägre klass Bruks med sikte mot de högre klasserna.

 

-        I andra hand övriga med hund som är uppflyttade till klass två Lydnad eller lägre klass Bruks med sikte mot de högre klasserna.

 

Delta som åhörare - PLATSER KVAR

Eftersom antalet platser med hund är begränsat så vill vi passa på att starkt lyfta fram möjligheten att vara med som åhörare, något som inte ska underskattas. Inga förkunskapskrav krävs för att vara åhörare. Så för dig som vill börja tävla, tävlar klass ett /appellklass, har valp eller unghund finns alltså möjlighet att delta och lära sig massor om hur du kan ge dig och din hund en bra grund för att lyckas med träning och tävling.

 

Kursavgift och anmälan
Anmälan görs på mail; kristina.stiernspetz@ubhk.se senast 6 juli 2014. Ange namn på förare, klubbtillhörighet, namn på hund samt tävlingsmeriter. Anmälningarna behandlas i den ordning de inkommer och efter urvalskriterierna för kursen, se ovan, besked lämnas löpande.
Preliminära kurstider fredag-lördag 8.30 – 17.30, söndag 8.30 – 15.00
Anmälan till kursen är bindande. Åhörare kan anmäla sig fram till den 13 augusti.
 

-          Deltagande med hund 3 heldagar: 1600 kr

-          Åhörare 3 heldagar: 400 kr

-          Åhörare enstaka heldag: 200 kr

 
 
Läs mer i nedanstående inbjudan och kursplan.

Välkommen med din anmälan!

Mariah Andersson
 
 
Mariah Andersson tävlar tillsammans med sin nuvarande hund, kelpien KORAD LPII SUCH SLCH SBCH TJH (FM) Cukid’s Guru ”Redo” i elitklass lydnad och elitklass spår. Redo är kontrakterad flygvapenhund och har dessutom tidigare tävlats upp till klass 3 agility och hoppklass med cert i agility som högsta merit.

På debuten i lydnads-SM 2010 slutade de på en 18:e plats, de har varit uttagna till lydnadslandslagets talangtrupp, deltagit vid flera rankingtävlingar, blivit uttagen till landslagsläger och säsongen 2011 lyckades de kvala in till inte mindre än tre svenska mästerskap - i lydnad, spår och bevakning! Under Bruks- och IPO-SM 2011 var det dessutom Mariah och Redo som presterade den bästa lydnaden av alla SM-deltagare! Även 2012 deltog Mariah och Redo i lydnads SM och i år, 2014, kvalade de in som 13:e ekipage till lydnads SM i Sollefteå. Mariah har nu även en ny unghund som hon lägger grunderna på. Man utvecklas enormt av att träna olika typer av hundar och för Mariah har hennes unga Malinoishane Tur öppnat många nya vägar och tankar kring träning. Mariah är noggrann med detaljer och jobbar med fokus, attityd, precision och glädje i sin träning. Mer om Mariah kan ni läsa på http://teamredo.bloggplatsen.se

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ċ
Okänd användare,
2 juni 2014 02:30
Ċ
Okänd användare,
2 juni 2014 02:30
Comments