Klubben‎ > ‎Ordförandes rader‎ > ‎

Ordförandes rader - Arkiv

Hej alla medlemmar och alla icke ännu-medlemmar.

Man kan inte annat än imponeras av alla fina tävlingsresultat så här i början av säsongen. Agilitytävlingar 30-31 maj, Lydnadstävlingar 5 juni och Bruksvårprovet 6-7 juni. Tävlingarna resulterade i många mycket fina resultat av många UBHK-medlemmar. Ingen nämnd och ingen glömd.

Det fanns även medlemmar från andra klubbar som lyckades bra vilket vi naturligtvis också glädjer oss åt.

Klubben har två medlemmar som kvalificerat sig till SM i agility, som går av stapeln 13-14 juni. Detta är vi väldigt stolta över. Vi önskar Carin och Thomas lycka till. Det finns intervjuer med SM-deltagarna att läsa på hemsidan.

Till en sån aktiv tävlingsperiod som vi nyss haft krävs naturligtvis en stor mängd funktionärer. Dessa är oftast personer som tävlar den ena dagen och hjälper till den andra dagen. Det är en förutsättning för varje klubb att medlemmar hjälper till på hemmatävlingar för att medlemmar från andra klubbar kan komma till Umeå för att tävla. På så vis kan man själv åka till andra klubbar för att tävla i lugn och ro. Ideelt arbete bygger på principen att för att själv kunna nyttja klubbens aktiviteter måste man själv ställa upp för att hjälpa till med aktiviteter så att andra kan nyttja de aktiviteter som vi tillsammans kan erbjuda. Ju fler som ställer upp med sitt bidrag desto fler aktiviteter kan klubben erbjuda. Observera att klubbaktiviteter inte bara behöver vara tävling.

Umeå Brukshundklubb har under våren arbetat aktivt för att förändra sin hemsida. Vi har gjort en helt ny typ av organisation av hemsidearbetet vilket verkligen visat sig vara ett lyckat projekt. En jätteapplåd till webrådet, till sektorwebansvariga och inte minst våra webtekniskt ansvariga. Nu är det ju så att hur bra en verksamhet än är så går det alltid att göra ytterligare förbättringar. Om du har synpunkter på förbättringsområden tar vi gärna emot dina förslag.

Du som ännu ej hunnit anmäla dig till att hjälpa till vid aktiviteter på klubben, gör det till info@ubhk.se så snart som möjligt. Ju fler som engagerar sig desto fler aktiviteter kan klubben planera.

Jag vill önska dig en skön sommar och hoppas att vi tillsammans kan göra UBHK till en ännu mer aktiv klubb med en stark klubbkänsla och med ännu större framgångsfaktorer med gott kamratskap, goda tränings- och tävlingsmöjligheter och stora möjligheter till social samvaro.

Roffa Asplund Ordförande i Umeå Brukshundklubb
2009-06-12
 
 
Välkommen tillbaka till en ny säsong i Umeå Brukshundklubb!

Under våren, sommaren och den tidiga hösten har flera av våra duktiga ekipage visat framfötterna på tävlingsplaner runt om i distriktet. Det är trevligt att följa gratulationer i vår gästbok på hemsidan och se att det är både nya tävlande och sådana som tävlat många år i Umeå Brukshundklubb som gjort framgångar. Ett stort grattis till er alla, ingen nämnd och ingen glömd.

Nu måste man nödvändigt vis inte tävla för att göra framgångar. En stor framgång är att man aktiverar sig och sin hund och mår bra. Ytterligare en framgång är att man engagerar sig i klubbarbetet i någon form.

Man kan läsa i vår gästbok att alla inte är nöjda med antalet aktiviteter som erbjuds på klubben men man kanske då glömmer bort att Umeå Brukshundklubb är en rakt igenom ideell förening där alla våra funktionärer är själva medlemmar och arbetar helt gratis enbart för att själv kunna få njuta av aktiviteter som andra ställer upp ideellt så att man själv kan få aktivera sig och sin hund. Besök gärna våra medlemsmöten för att få mer information och kanske få möjligheten att själv aktivera sig i klubbarbetet. Vi får den klubb vi förtjänar.

Apropå medlemsmöten. Den 10 september har vi medlemsmöte i klubbstugan. Då får vi mer information om vår stundande flytt av klubbområdet. Dessutom kommer vi att ta första beslutet om Brukshundklubbens nya stadgar som kommer att gälla från och med 1 juli, 2010. Vid årsmötet 2009 presenterades det förslag som var ute på remiss och styrelsen skickade in ändringsförslag som beaktats av förbundet.

Enligt stadgarna måste ett stadgeändringsförslag behandlas på två på varandra följande medlemsmöten varav ett ska vara ordinarie årsmöte. Det kan vi i Umeå Brukshundklubb genomföra genom att ta första beslutet nu i höst på medlemsmötet och sedan ta det andra beslutet på ordinarie årsmöte i februari. Om vi inte tar dessa beslut har vi inga godkända stadgar och således ingen Umeå Brukshundklubb. Det vore väl synd. Läs mer på hemsidan när inbjudan till mötet kommer.

Vi ses på medlemsmötet

Roffa Asplund Ordförande i Umeå Brukshundklubb
2009-09-03
Comments