Klubben‎ > ‎

VACCINATIONSKAMPANJ MOT KENNELHOSTA 2017

VACCINATIONSKAMPANJ

Nu är det snart kennelhostetider. Kennelhosta är mycket smittsamt och när hundar samlas på en begränsad yta så som utställningar, tävling/träning inomhus eller vistelse på pensionat eller hunddagis är risken stor för hunden att bli smittad.
Nu när Loboohallen öppnar för träning i höst erbjuder vi er att vaccinera er hund mot Kennelhosta. Det är inget krav, men det är ett sätt att begränsa smittan och ni slipper förhoppningsvis minst en månads träningsuppehåll.

Detta erbjudande arrangeras av Umeå Brukshundklubb i samarbete med Distriktsveterinärerna, det är Leg. Veterinär Elin Norberg som kommer finnas på plats i klubbens lokaler för att vaccinera Din hund.

Onsdag 1/11 kl 18-21 i klubbstugan, Ön
Följande vaccinationer erbjuds:

-          Nobivac KCNosvaccin mot Bordetella bronchiseptica och parainfluensa hos hund, 449 kr
-          Nobivac Pi – Vaccin mot parainfluensa hos hund, 449 kr
-          Nobivac DHPPi - Vaccin mot valpsjuka, hepatit, sjukdom orsakad av parvovirusinfektion och parainfluensa hos hund (för er som behöver fylla på hela vaccinationsskyddet) 449 kr
-          Nobivac DHPPi + Nobivac KC – För er som behöver fylla på hela vaccinationsskyddet (parvo/hepatit/valpsjuka/parainfluensa) men även vill ha skydd mot Bordetella bronchiseptica, 658 kr

Ta med hundens vaccinationspapper, betalning kommer att ske genom fakturering i efterhand, ingen fakturaavgift kommer tas ut.
Anmälan sker på mail till kund.anaset@dv.sjv.se senast söndag 22/10 att vi kan beräkna vaccintillgång, märk mailet VACCINATION UBHK.
Alla som nyttjar erbjudandet denna kväll får även en liten present från Distriktsveterinärerna med sig hem till hunden.
Vi bjuder på kaffe "i väntrummet" :-)
Nosvaccin är det vaccin som ger bäst skydd mot kennelhosta iom att det är ett kombinationsvaccin mot parainfluensa och bakterien bordetella bronchiseptica. Vaccinering skyddar dock inte helt mot sjukdom då kennelhosta är många olika smittor, men det begränsar sjukdomens spridning och symptom.
Se också till att era hundar inte delar vattenskål eller leksaker med andra.
Vi har valt att hålla oss till SKK:s lite hårdare karensregler i Loboohallen:
Smittad/utsatt hund får inte träna där på EN MÅNAD efter insjuknande/smitta.
Läs gärna mer om kennelhosta på SVA:s hemsida
http://www.sva.se/djurhalsa/hund/infektionssjukdomar-hund/kennelhosta-hund


Comments