Organisation‎ > ‎Agility‎ > ‎

Agilitykurser

Kursanmälan: 
När instruktören planerat sin kurs läggs en länk till ett anmälningsformulär ut under AKTUELLT på vår startsida och ett meddelande om detta skickas ut via vårt nyhetsbrev.
 
Vi har inget kösystem, först till kvarn gäller. När kurserna är fulltecknade tas anmälningsformuläret bort från hemsidan. Så länge formuläret finns kvar finns chans att  komma med på kurs.
 
Vid frågor gällande agilitykursverksamheten skicka ett mejl till:


Grundutbudet av agilitykurser som Umeå Brukshundklubb erbjuder är indelat i tre steg.

Agilitykurs, steg 1
Syfte:
Att möjliggöra för hundägare att komma i kontakt med grundläggande agility och ge verktyg för hinderinlärning (obs! ej kontaktfältshinder), att erbjuda träning som utvecklar relationen mellan ägare och hund, att erbjuda träning som stärker hundens självförtroende.


Agilitykurs, steg 2
Syfte:
Att ge agilityintresserade möjlighet till fortsatt befästning av hinder och att ge möjlighet till inlärning av kontaktfältshinder, att introducera handling och dess betydelse för fortsatt agilityträning, att fördjupa relationen med sin hund.


Agilitykurs, steg 3
Syfte:
Att ge fördjupad kunskap till agilityekipage och möjliggöra utlärning av moderna träningsmetoder som främjar samarbete mellan människa och hund, sprida kunskap om risker med agility för att kunna förebygga skador på hund samt att stödja ekipage till att köra en bana. 
Utöver det grundläggande kursutbudet erbjuds olika typer av temakurser, det kan vara t.ex. temakurs slalom, temakurs handling, temakurs förberedande tävling.
Varje specifik kurs annonseras med beskrivning av innehåll och förkunskapskrav.Dessutom erbjuds möjlighet till privatlektion i agility.

PRIVATLEKTION I AGILITY
Det finns möjlighet att boka en instruktör för privat träning. Du tar själv kontakt med någon av våra agilityinstruktörer för att komma överens om möjlighet att boka instruktören, hur lång tid och vad innehållet för tillfället ska vara. Det kan handla om allt från hindersäkerhet, handling och olika typer av byten. Instruktören planera träningstillfället utifrån dina önskemål.
Kursavgift: 300 kr/timme + betald medlemsavgift.