Organisation‎ > ‎

Mentalbeskrivning & test

 
Test och beskrivning anordnar i mån av möjlighet ett antal mentalbeskrivningar (MH) och mentaltest (MT/KORNING) under barmarkssäsongen. Vi utbildar också figuranter i mån av tid.

Vad är mentalbeskrivning hund, MH?

En mentalbeskrivning är precis vad det låter som, en beskrivning av hundens mentalitet baserat på hur hunden reagerar på olika arrangerade situationer. Det är inte ett test, och man blir inte godkänd eller icke godkänd. MH är öppet för alla skk-registrerade raser. Löptikar eller dräktiga tikar får EJ delta vid MH.

Vad är ett mentaltest, korning?

Mentaltestet är en del av korningen, den andra delen är en exteriörbeskrivning. På ett mentaltest bedöms hunden efter en poängskala där 300 poäng är godkänt och 600 poäng är max, hunden måste också vara skottfast för att bli godkänd. Mentaltest är öppet för raser som SBK har avelsansvar för och hunden ska vara mellan 18-48 månader. 

Aktuella MH/MT datum för 2016:

  • 28 maj MH
  • 20 augusti MH
  • 21 augusti MT

Hur anmäler jag mig?  

Du anmäler dig via SBK Tävling, läs mer om hur du registrerar dig på SBK Tävling  HÄR

 
  
Sponsorer:

Byggmax
K-rauta
Swerock

Hur fungerar din hund?

Mentalkurs 1

Är du intresserad av att lära dig hur hundar fungerar, hur man bedömer hundars beteenden och hur man testar hundar i olika situationer för att utröna deras mentalitet?

Umeå Brukshundklubb erbjuder en grundutbildning, mentalkurs 1, M1, en heldag den 23/4 under ledning av Kicki Wacek.

Utbildningen riktar sig till alla medlemmar i Umeå Brukshundklubb som har intresse för hundars mentalitet och beteenden och på sikt vill hjälpa till i vår verksamhetsgrupp ”Test och beskrivning”.  
Vi behöver din hjälp!  I mån av plats finns det även möjlighet för medlemmar i närliggande brukshundklubbar att delta.

Svenska Brukshundklubben har uppdraget från Svenska Kennelklubben, SKK, att utföra mentaltest och mentalbeskrivningar framförallt på hundar av brukshundsras och vår klubb anordnar ett antal tester och beskrivningar vid tre till fyra tillfällen varje år.

Tid:                      Söndag 23 april, kl. 09:00 – 16:00.

Plats:                  Studiefrämjandet Ridvägen 5.

Kostnad:           100 kr, swish på plats eller i förskott på PG 16 41 52-1. Ange då namn och ”M1” på inbetalningen. Kvitto visas vid utbildningstillfället.

Anmälan:          Anmälan senast den 17/4, via anmälningsformulär på hemsidan, www.ubhk.se.
   Du får ett meddelande om du har kommit med på utbildningen.

                                                ANMÄL HÄR