Organisation‎ > ‎

Nose Work

Nose Work är en nybildad verksamhetsgrupp i Umeå Brukshundklubb sedan årsmötet 2018. Vi arbetar för att väcka intresset för Nose Work och erbjuda klubbens medlemmar möjlighet till utbildning, träning och tävling.


Varför Nose Work?
Att göra en rolig aktivitet tillsammans med din hund stärker både er relation och din hunds självförtroende. Oavsett om du vill tävla eller träna, är Nose Work ett roligt och enkelt sätt att berika ditt och din hunds liv.
Nose Work grundades i USA av tre professionella specialsökstränare. Deras målsättning var att ge sällskapshundar och deras ägare ett roligt och lättillgängligt sätt att aktivera sig tillsammans genom sökarbete.

Vad är Nose Work?
I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer.
Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt.
I princip går det att lära sin hund att leta efter vilka dofter som helst, så Nose Work beskrivs bäst utifrån hur det går till vid tävling.
Det finns tre olika tävlingsklasser. Varje klass består av fyra moment: inomhus, utomhus, fordon och behållare. Det tillkommer en ny doft i varje klass. Samtliga moment genomförs på tid och svårigheten ökar för varje klass. De dofter man söker efter är eukalyptus, lagerblad och lavendel.


Aktiviteter

  • Intresserad av gemensamma träningar? Håll koll efter i vår gemensamma facebook-grupp Nose Work Umeå bhk. Gruppen kan nyttjas till att själv efterlysa träningskompisar alternativt planera en träning och bjuda in andra klubbmedlemmar.
  • Temakväll 12/9, 19-21 - läs mer HÄR
  • Officiell TSM NW 1 och 2, 21-22/9 2019 - läs mer HÄR, PM till tävlande
  • Klubbmästerskap i Nose Work 11/11 2018 - ResultatNose Work-gruppen 2019 består av:

  • Erica Svanered, sammankallande
  • Åsa Larefalk, utbildningsansvarig
  • Julia Helmersson, tävlingsansvarig
  • Ulrika Falk-Wallberg, materialansvarig
  • Anna Snäll, träningsansvarig

Kontakt: nosework@ubhk.se

Umeå Brukshundklubb Nose Work på facebook:

Gå med i vår facebookgrupp "Nose Work Umeå bhk" - direktlänk


Ċ
Erica Svanered,
23 okt. 2018 08:57
Ċ
Erica Svanered,
11 nov. 2018 11:33
Ċ
Erica Svanered,
9 sep. 2019 22:14
Ċ
Erica Svanered,
25 maj 2019 01:57
Comments